Apa permukaan katup stainless steel uga karat?

Apa sing diarani stainless steel? Ing pangerten akeh wong, "stainless steel" yaiku baja sing ora bakal teyeng, nanging akeh pelanggan ngasilake bintik-bintik karat nalika bintik-bintik karat coklat (bintik-bintik) katon ing permukaan katup stainless steel. Apa sebabé? Katup baja tahan karat nduweni kemampuan kanggo nolak oksidasi atmosfer, yaiku tahan karat, nanging uga nduweni kemampuan kanggo korosi ing medium sing ngemot asam, alkali, uyah, yaiku tahan korosi. Nanging, ukuran kemampuan anti korosi diganti karo komposisi kimia saka waja kasebut dhewe, negara reksa, kahanan panggunaan lan jinis medium lingkungan. Kayata pipa baja 304, ing swasana garing lan resik, nduweni kemampuan anti-korosi sing apik banget, nanging yen dipindhah menyang wilayah pinggir segara, bakal nuli karat ing kabut segara sing akeh uyah; lan 316 pipa baja nuduhake apik. Mula, dudu jinis stainless steel, sing tahan karat lan karat ing lingkungan apa wae.
Katup waja tahan karat didhasarake ing film oksida sing kaya kromium sing kuat lancip, kuwat, kandhel lan stabil (film protèktif) sing digawe ing permukaan supaya ora bisa nyusup lan oksidasi atom oksigen supaya terus ora bisa nahan karat. Sawise ana sebab tartamtu, film iki bakal terus rusak, atom oksigen ing udhara utawa cairan bakal terus nyusup utawa atom zat besi ing logam kasebut bakal terus dipisahake, mbentuk oksida besi longgar, lan permukaan logam bakal terus dikaratake. Ana macem-macem bentuk kerusakan film permukaan iki,
Ana sawetara jinis katup baja tahan karat sing umum dienggo saben dinane:
1. Lumahing katup stainless steel nglumpukake bledug utawa partikel logam liyane sing ngemot unsur logam liyane. Ing udara lembab, kondensat ing antarane lampiran lan baja tahan karat nyambungake kalorone menyang batere mikro, sing miwiti Reaksi elektrokimia, film pelindung rusak, diarani korosi elektrokimia.
2. Jus bahan organik (kayata melon lan sayuran, sup mie, sputum, lan liya-liyane) tetep ing permukaan katup waja tahan karat. Ing ngarsane banyu lan oksigen, bentuk iki dadi asam organik, lan asam organik bakal suwe saya korosi permukaan logam.
3. Lumahing katup waja tahan karat ngemot zat asam, alkali lan uyah (kayata banyu alkali lan percikan banyu watu ing dekorasi tembok), nyebabake korosi lokal.
4. Ing udara sing terkontaminasi (kayata swasana sing ngemot akeh sulfida, karbon oksida, lan oksida nitrogen), banyu kental bakal mbentuk asam sulfat, asam nitrat, lan bintik cair asam asetat, sing nyebabake korosi kimia. Kondisi ing ndhuwur bisa nyebabake kerusakan film pelindung permukaan stainless steel lan nyebabake karat.
Mula, kanggo mesthekake lumahing logam kanthi permanen padhang lan ora karat, disaranake:
1. Lumahing katup stainless steel dekorasi kudu diresiki lan digosok asring kanggo mbusak lampiran lan ngilangi faktor eksternal sing nyebabake modifikasi.

2. Katup stainless steel 316 kudu digunakake ing wilayah pinggir segara. Bahan 316 bisa nolak korosi banyu laut.

3. Komposisi kimia saka sawetara pipa stainless steel ing pasar ora bisa memenuhi standar nasional sing cocog, lan ora bisa memenuhi sarat 304 bahan. Mula, iki uga bakal nyebabake karat, sing mbutuhake pangguna milih produk kanthi tliti saka pabrikan sing misuwur. Titik perhatian konstruksi lan konstruksi Kanggo nyegah goresan lan adhesi polutan sajrone konstruksi, katup baja tahan karat dibangun ing negara film. Nanging, kanthi tambahan wektu, residu saka solusi tempel sesuai karo periode panggunaan film. Sawise nyopot film sawise dibangun, permukaan kudu dicuci, lan alat stainless steel khusus digunakake. Nalika ngresiki alat umum nganggo baja umum, kudu diresiki kanggo nyegah adhesi filing zat besi. . Ati-ati kudu ora ngidini magnetisme korosi lan obat pembersih mewah watu bisa ngubungi permukaan stainless steel. Yen wis kontak, kudu langsung dikumbah. Sawise konstruksi rampung, gunakake deterjen netral lan banyu kanggo ngumbah semen, fly ash, lan liya-liyane sing dipasang ing permukaan.

Ringkesan, katup baja tahan karat ora bakal karat kabeh, lan isih bakal teyeng ing kahanan tartamtu. Kita kudu nginstal, njaga, lan ndandani katup baja tahan karat miturut syarat sing cocog, lan nyoba ngontrol fenomena karat katup baja tahan karat ing kahanan tartamtu.


Wektu kiriman: Mei-02-2020